NLdoet: Werk mee aan het natuurpad op “Landgoed Willibrordus”

Tijdens NLdoet op vrijdag 15 maart 2024, gaan we met bewoners van het Landgoed en vrijwilligers werken aan een natuurpad op Landgoed Willibrordus (GGZ Noord Holland Noord). Meer dan 300 inheemse struikjes en boompjes gaan op 15 maart de grond in. Langs het natuurpad, maar ook op de historische begraafplaats, “de Oase van Rust”, gaan we bomen en struiken planten. Inheemse planten betekent, dat deze planten hier van oorsprong thuishoren. Zij dragen bij aan meer biodiversiteit, omdat deze planten voedsel geven voor de in Nederland levende insecten en vogels.

Landgoed Willibrordus heeft een prachtige fruittuin en buurttuin: een ontmoetingsplek voor de buurt en landgoedbewoner. Op NLdoet gaan we aan de slag in deze “Tuinen van Willibrordus”. We hogen het schelpenpad op in de buurttuin en planten en zaaien diverse groene- en bloemengewassen in de fruittuin. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het project Een Groene Brug van Stichting De Buitenkans en GGZ NHN.

We werken van 9.00 tot ongeveer 15.30 uur. We starten met een kopje koffie en iets lekkers in Atelier de Trog (Bullaan 4 Heiloo). Na een korte uitleg gaan we buiten aan het werk. Rond half 11 hebben we koffie en theepauze. We lunchen met elkaar in Atelier de Trog. Uiterlijk half 4 sluiten we gezamenlijk af.

Je bent van harte welkom op het Landgoed Willibrordus! Opgeven kan via NLDoet.nl, onder Heiloo; Aanleg natuurpad en meewerken in de tuinen van Willibrordus.

Scroll naar boven