Bijzondere literaire avond op 20 maart: ‘De zwarte hond’

Te gekke boeken en schrijvers op 20 maart

Stichting de Buitenkans, GGZ NHN en Uitgeverij Lontano nodigen u uit voor een inspirerende avond in de Verhalenkamer Willibrordus. Op woensdagavond 20 maart bent u van harte welkom bij de vijfde avond Te gekke boeken en schrijvers van dit seizoen.

Centraal staat het boek De zwarte hond van Tijn Sillevis. Het thema in dit boek is de ervaring van een moeder, Noor, die geconfronteerd wordt met de zware depressie die haar volwassen zoon treft. Noor en haar man staan op het punt om naar Frankrijk te varen als de zwarte hond hun leven binnendringt. Die zwarte hond figureert in een filmpje dat hun zoon Thijs ze laat zien. Het wordt gebruikt als metafoor voor een depressie.

Duister avontuur
De lezers varen mee met het stel en zijn getuige van de beslissing om voortijdig terug naar huis te gaan. Eenmaal thuis begint een heel ander, veel duisterder avontuur. Want hoe ga je als ouders om met een volwassen zoon die getroffen is door een depressie? Hoe ben je er voor iemand die zich terugtrekt maar die toch niet alleen wil worden gelaten? Tijn Sillevis neemt je onontkoombaar mee op haar reis.

Tijn Sillevis is opgeleid als maatschappelijk werkende, sociaal wetenschapper en coach.
Ze geniet nu van haar pensioen.

Programma
Op deze literaire avond wordt aan de hand van ‘De zwarte hond’ gesproken over wat een depressie is en hoe je er mee om kan gaan. Marja Hasert is familie-ervaringsdeskundige en gaat het gesprek aan met de auteur. Sillevis leest ook voor uit eigen werk. Na afloop is er een informeel nagesprek en de gelegenheid om een gesigneerd exemplaar te kopen.

Zet in uw agenda: Woensdag 20 maart om 19.30 uur in De Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Laat weten dat u erbij bent via info@verhalenkamerwillibrordus.nl. Wees snel, want vol is vol!

Scroll naar boven