Loop door het fotoalbum van Landgoed Willibrordus

Het verleden (de toekomst ligt in het verschiet)

Op vrijdagmiddag 18 december start vanuit Stichting De Buitenkans de foto-expositie over het Landgoed Willibrordus. Op het evenemententerrein voor de Cultuurkoepel van Landgoed Willibrordus, de vroegere locatie van kasteel Ypestein, geven we in 15 doeken een beeld van haar geschiedenis vanaf dat het nog Landgoed Ypestein was. 

We hebben een paar maanden geleden iedereen uitgenodigd om zijn of haar foto’s en verhalen aan te leveren. Over het verleden, het heden en de toekomst. Al gauw bleek dat het bijna onmogelijk was om in 15 doeken deze tijdslijn in beeld te brengen. Er komen daarom twee exposities. Een expositie van 18 december tot half februari die verhaalt over de tijd van kasteel Ypestein tot aan 1970. En een tweede expositie die loopt van half februari tot half april met het heden en de toekomst 

De eerste expositie geeft met name een beeld van het dagelijks leven op het landgoed tijdens de jaren 40, 50 en 60. Het landgoed was geheel zelfvoorzienend: het had onder andere een weverij, schoenmakerij, tuinderij, wasserij en een eigen brandweer! Ook is er aandacht voor de dagbesteding en therapie voor de toenmalige cliënten. 

De fotodoeken staan ruim uit elkaar zodat u veilig binnen alle coronamaatregelen de expositie kunt bezichtigen. Bij de foto’s worden toelichtingen gegeven, soms hebben we de namen van de mensen kunnen achterhalen die op de foto’s staan. Ook zijn er bij een aantaldoeken gedichten te lezen uit deze tijdsperiode.

Wij zijn overigens nog steeds benieuwd naar uw verhalen, zeker ook over de periode van 1970 tot nu!
U ben van harte uitgenodigd om na bezichtiging uw verhaal te komen vertellen in de Verhalenkamer/VVV. En als u nog foto’s heeft van de periode na 1970 kunt u ze nog opsturen naar info@verhalenkamerwillibrordus.nl of brengen naar de Verhalenkamer (onder de poorten door links, naast Keuken met Karakter).

Scroll naar boven