Loop door het fotoalbum van Landgoed Willibrordus

Het heden en de toekomst 

Het tweede deel van het fotoalbum van Landgoed Willibrordus, het heden en de toekomst, is klaar! Vanaf 26 maart is het heden en een klein kijkje in de toekomst te bewonderen op 17 doeken op het evenementen terrein van Landgoed Willibrordus. De fotodoeken staan ruim uit elkaar zodat iedereen veilig binnen alle coronamaatregelen de expositie kan bezichtigen. De expositie is een initiatief van Stichting De Buitenkans. 

De nieuwe expositie start in de jaren 70, toen er nog een zwembad was, een midgetgolfbaan en een tennisbaan! Bij de bewoners en medewerkers van GGZ NHN, die dit nog hebben mogen meemaken, hoor je met weemoed hierover spreken.
Vanaf de jaren 80 zie je die ommekeer van gesloten naar een open gemeenschap. De visie op de geestelijke gezondheidszorg veranderde. Dit had grote gevolgen voor de functie van de gebouwen en het landgoed. Op dit moment bieden klinieken op het landgoed ruimte aan zo’n 250 mensen die kort of langdurig aangewezen zijn op behandeling van psychiatrische klachten. Er zijn diverse Maatwerk plaatsen waar op ambachtelijke wijze producten worden gemaakt. Er komen festivals als Willibrordus Draait door, een lente en herfstfair. De Kapel wordt de Cultuurkoepel voor concerten, lezingen en congressen. Landgoed Willibrordus is nu een plek waar cliënten werken aan hun herstel. Waar gewerkt, gewoond en genoten wordt van haar natuur, rust en ruimte.

De fotodoeken geven een beeld van al deze functies van het Landgoed. We eindigen met een klein doorkijkje naar de toekomst: hoe zou het Landgoed er in 2030 uit kunnen zien in de visie van GZZ NHN. 

Stichting de Buitenkans wil hierbij de groenploeg van GGZ NHN bedanken voor al het op en afbouw werk van de expositie. Wij wensen u een mooie wandeling langs de foto-expositie.

 

Scroll naar boven