Fotoproject en/of Verhalenfestival “KLEUR(EN) in de SAMENLEVING”

                                       

Fotoproject en/of Verhalenfestival “KLEUR(EN) in de SAMENLEVING” 

Stichting de Buitenkans heeft voor het jaarlijkse fotoproject en het verhalenfestival 2021 gekozen  voor het thema: KLEUR(EN) in de SAMENLEVING  

De multiculturele en kleurrijke samenleving is een actueel en boeiend thema. Bij diversiteit in de samenleving kan men onder meer denken aan verschillen in huidskleur en ras,  geslacht en seksuele geaardheid, religie en rituelen, gedrag en gebruiken, kleding en mode enz.  De variatie in kleuren brengt leven in de brouwerij. 

Wij gaan ervan uit dat het kleurenpalet in al zijn varianten uitdagingen biedt om deel te nemen aan  het GGZ foto- en verhalenfestival 2021.Wij nodigen u uit om met de fotocamera op stap te gaan  om de kleuren- variatie op de gevoelige plaat vast te leggen of pen en papier of laptop te pakken  om een verhaal of een gedicht te schrijven.  

U kunt maximaal vijf foto’s insturen, met bij elke foto een korte toelichting van maximaal 100 woorden. Een deskundige jury kiest de beste 15 inzendingen uit. De 15 foto’s van de winnaars  worden afgedrukt op groot formaat banners en geëxposeerd op landgoed Willibrordus en bovendien  worden alle ingezonden foto’s op een televisiescherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans.  Foto’s uiterlijk 31 mei 2021 sturen naar buitenkansfotoproject@gmail.com. 

Men kan een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit  of een mengvorm van beide, insturen. En ook voor dit onderdeel selecteert een jury de  drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een VVV bon en het winnende verhaal  wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost.  

Verhalen uiterlijk 14 juni 2021 sturen naar buitenkansfotoproject@gmail.com

Iedereen kan deelnemen. 

Op verzoek is deskundig advies beschikbaar bij het fotograferen en/of het schrijven.  Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org

Algemene gegevens 

                               

 

KLEUR(EN) in de SAMENLEVING 

 1 Deelname is kosteloos.  
2 Iedereen mag foto’s en/of verhalen inzenden, ongeacht leeftijd. 
3 Maximaal aantal in te zenden foto’s en/of verhalen per deelnemer is vijf. 
4 Deelnemers zijn verplicht bij iedere foto een korte beschrijving te geven  (maximaal 100 woorden). 
5 Cliënten van GGZ-NHN / Triversum worden in het bijzonder uitgenodigd voor deelname.  
6 Ervaring met fotografie of verhalen schrijven is niet van belang. 
7 Sluitingsdatum foto’s is 31 mei 2021 / sluitingsdatum verhalen is 14 juni 2021. 
8 Een jury wijst de prijswinnaars aan. 
9 Bezoekers van Galerie de Buitenkans (de Trog) kennen in de fotocategorie   één publieksprijs toe. Mogelijk vervalt dit punt vanwege Corona.  
10 De organisatie heeft het recht om ingezonden foto`s gedurende een periode van één jaar na de   uitslag te publiceren in het kader van een verslag dan wel ter promotie van Stichting de Buitenkans 

Technische regels 

De meeste hedendaagse digitale camera’s zijn in staat om foto’s te maken die op een groot formaat kunnen worden afgedrukt. 

Stel de camera in op: 

Beeldformaat = Groot (Large) 

Beeldkwaliteit = JPG-Fijn (Fine) 

Kleurenruimte = sRGB (indien mogelijk) 

Wanneer is een foto (voor ons) technisch geschikt om mee te doen? 

De foto is aangeleverd als JPG bestand 

De foto is met een hoge resolutie opgeslagen 

De afmetingen van de foto’s (in pixels) liefst zo groot als mogelijk houden 

Er is liefst geen compressie toegepast bij het opslaan en versturen van de foto Er mag geen watermerk, logo of naam zijn geplaatst op de foto 

Inzenden

Stuur iedere foto en/of verhaal in een afzonderlijke e-mail als bijlage naar: buitenkansfotoproject@gmail.com 
Maak daarbij geen gebruik van de eventueel geboden mogelijkheid om de foto geschikt te maken (te verkleinen) voor verzending per e-mail. 

Beoordeling 

1 Een deskundige jury selecteer de 15 mooiste foto\’s en de 3 beste verhalen.
2 De gekozen 15 foto’s worden afgedrukt op groot formaat banners en geëxposeerd  op het landgoed Willibrordus. Het beste verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost.
3 De jury bepaalt vervolgens welke 3 foto\’s voor een extra prijs in aanmerking komen. Deze prijswinnaars krijgen hun foto afgedrukt op canvas. 
4 De jury kijkt vooral naar originaliteit en creativiteit. 
5 Een datum voor de prijsuitreiking wordt later bepaald in verband met Corona.  Prijswinnaars krijgen hier persoonlijk bericht over. 
6 Tijdens openingstijden van Galerie de Buitenkans kunnen bezoekers schriftelijk  stemmen voor de foto die in aanmerking komt voor de Publieksprijs. Onder voorbehoud.
7 Alle inzendingen worden in Galerie de Buitenkans op een televisiescherm afgebeeld.

Scroll naar boven