Een groene brug

Door een toekenning van €75.000 van het Oranje Fonds is het startschot gegeven voor het project Een Groene Brug. Het Oranje Fonds wil verbinding door groen tussen buurtbewoners en bewoners van zorginstellingen stimuleren.
Een Groene Brug laat landgoed Willibrordus samen met al haar bewoners en bezoekers uitgroeien tot een Healing Environment. Waar het groen uitnodigt om een praatje met elkaar te maken, te wandelen, gezamenlijk te tuinieren, de stilte te zoeken of om op een bankje te genieten van de bloemen. Groen is hier het middel om mensen bij elkaar te brengen, met elkaar te verbinden.

 

 

Aanleg bloemenlint Heiloo

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het project kent naast het Oranje Fonds veel bevlogen partners: GGZ-NHN, Stichting de Buitenkans, het IVN, Zorgvilla Craenenbroeck en vereniging Groei & Bloei Midden-Kennemerland. Zij nodigen iedereen uit om mee te denken, mee te ontwikkelen en aan activiteiten deel te nemen.
Een Groene Brug werkt ook samen met “Groen Grijs en Gelukkig” van het IVN: in dit “groene” project staat het welzijn van ouderen in zorginstellingen centraal. Zo schuift een (91-jarige) bewoner van zorgvilla Craenenbroeck aan om de wensen en behoeften van ouderen ten aanzien van het groen en de groenactiviteiten goed door te laten klinken.
Iedereen kon mee denken en ideeën en wensen aangeven voor het groen op het landgoed, of over activiteiten, mogelijkheden voor stilteplekken, ommetjes etc. tijdens “groensafari’s” over het Landgoed. Houd voor alle data van activiteiten o.a. deze website, de Facebookpagina en de nieuwsbrief van Stichting De Buitenkans in de gaten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan op de homepagina van www.de-buitenkans.org

Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Rosanne Prinsen, adviseur pers en publiciteit, telefoon: 030 23 39 345. Meer informatie over het project een Groene Brug verkrijgbaar bij Dorien Kotterman, projectleider Een Groene Brug info@degroenereiger.nl 06-52022555

Scroll naar boven