Tentoonstelling in Atelier de Trog

Goed nieuws! Vanaf 1 oktober is Atelier de Trog weer geopend.

Tot en met zondag 29 oktober wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd van Rita van Loon, Dennis Glorie en de Weefkring Alkmaar in Atelier de Trog.

Atelier de Trog vindt u  aan de Bullaan 4 te Heiloo en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot en met 15.00 uur. Houd de berichtgeving in de gaten over wijzigingen in de openingstijden.

Rita van Loon

Rita van Loon (1956) is geboren in Beverwijk en heeft haar jeugd in IJmuiden doorgebracht.
Sinds 1996 vertoeft zij in Obdam. In 2012 begint Rita met dichten en sindsdien schrijft zij over alles dat groeit, bloeit en boeit. Ook schildert Rita en maakt beelden. Zij wandelt en fietst vaak door de natuur en houdt van fotografie.

Vandaar dat zij dan ook de laatste jaren menig fotogedicht heeft gemaakt en deze af heeft laten drukken op canvas, schilderijen van onder andere vogels en sprookjeswerelden en beelden van bijvoorbeeld een pimpelmees, een vis en een uiltje.
Zie ook: ritavanloon.jouwweb.nl

Dennis Glorie

Dennis Glorie (1972) groeit als kind op in een kunstzinnig gezin, een gezin waarin de geur van olieverf later één van zijn eerste herinneringen aan zijn kindertijd zal zijn. Vanaf het moment dat hij een potlood kan vasthouden, laat hij deze niet meer los. Als kind tekent Dennis alles dat hem fascineert, tekenen is zijn wereldje en tot op de dag van vandaag zal dit altijd zo blijven. Naast krassen met potloden en stiften volgt al snel kliederen met verf en penselen. Een aantal jaren later gaat het beheersen van de airbrush techniek samen met een rebelse periode van graffiti.

Na enige tijd als designer en illustrator bij ID&T werkzaam te zijn geweest, start hij zijn reclamestudio genaamd: DGID. Om uiteindelijk tot het besluit te komen de reclamewereld te verlaten en zich volledig op zijn, op het Grafisch Lyceum Amsterdam, ontwikkelde kunststijl te richten. De kunst van Dennis vormt zich vanuit zijn verbeelding; ingegeven inspiratie, vaak voortkomend vanuit diepgaande filosofische gedachten. Zijn herkenbare schilderstijl wordt middels acrylverf techniek in felle kleurcontrasten met strak, zwart lijnwerk op canvas gezet. De gekozen onderwerpen betreffen veelal levensvraagstukken, statements, symboliek en mystiek. Zie: www.dennisglorie.nl

Weefkring Alkmaar

Weefkring Alkmaar bestaat al ruim 52 jaar. Tien keer per jaar komen de ruim zestig leden bij elkaar om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. Weven en het spelen met materialen en kleuren is voor veel mensen een heerlijke hobby. De repeterende handelingen van het weven geven mensen vaak rust. Met weven kun je veel kanten op. Van kleding tot sjaals, van theedoeken tot wandkleden, van pannenlappen tot kunstobjecten. Weefkring Alkmaar laat in deze expositie zien wat je met weven kunt maken. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de talloze manieren van weven, er zijn heel veel mogelijkheden. Sommige wevers gebruiken graag een klein weefraam, anderen genieten van het weven op een groot getouw, om grotere stukken te weven, zelfs tot ruim een meter breed. Weven als ambacht is opgenomen op de lijst van Immaterieel Erfgoed Nederland. Weven als hobby zit weer in de lift. Weefkring Alkmaar probeert met demonstraties, weeflessen en exposities ook in Alkmaar en wijde omgeving weer meer belangstelling voor weven te krijgen. En dat lukt. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe leden bijgekomen. Allemaal mensen die genieten van het weven thuis en van de bijeenkomsten die de weefkring organiseert. weefkringalkmaar.nl/info@weefkringalkmaar.nl

Scroll naar boven