Willibrorduslezing Henk Oosterling: Van ego naar eco

Over fysieke, sociale en mentale duurzaamheid

De klimaatcrisis staat volop in de publieke belangstelling. Hoe erg is het? Kan er nog iets aan worden gedaan? En hoe dan? Het lijkt onmogelijk: in een wereld die cultureel fragmenteert en politiek polariseert onszelf opnieuw uitvinden in andere levensstijlen. Henk Oosterling zal tijdens de Willibrorduslezing in de Cultuurkoepel ingaan op dit complexe probleem. Ook bespreekt hij het verband tussen de klimaatcrisis en onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. 

Henk Oosterling geeft richting aan verzet. Hij breekt begrippen als gezondheid, duurzaamheid, politiek en individualiteit open en schept ruimte voor een circulair-inclusief denken en doen waarin niet het ego maar onze eco centraal staat. Oosterling noemt zich ecosoof, doceerde tot 2017 filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, was Nederlands kampioen zwaardvechten en zet zich in voor kansarme jongeren. In zijn lezing neemt hij u mee op het pad van ego-emancipatie naar eco-emancipatie.

“Henk Oosterling legt verbanden en prikkelt de geest, daagt uit om te denken over wat normaal is, de invloed van de politiek, de rol van banken, taakstraffen, de organisatie van de gezondheidszorg en met name de geestelijke gezondheidszorg.”

De 7e Willibrorduslezing inclusief de Willibrodusmaaltijd is op zaterdag 5 november in de Cultuurkoepel van Heiloo. Aanvang 17.00 uur, sluiting rond 21.00 uur. De kosten zijn €5,- 

Bestel nu uw tickets

Programma:

17.00 uur Inloop muziek muziek-dansschool en film historie

17.15 uur Welkom door Stichting Vrienden Cultuurkoepel Joep van Dijk

17.20 uur Voordrachten basisschool Willibrordus

17.40 uur Afsluiting

Intermezzo

17.50 uur Inleiding door burgemeester Mascha ten Bruggencate

18.00 uur Lezing Henk Oosterling

18.50 uur Afronding lezing en mogelijkheid tot vragen stellen

19.00 uur Slotwoord Stichting Vrienden

Vrijwillige bijdrage

19.00 uur Start Willibrordusmaaltijd

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven