Buurttuin Ypestein De BY
“Vliegwiel voor ontmoeting”
Ondersteund door Oranje Fonds

Het Oranje fonds heeft aan stichting De Buitenkans een bijdrage toegekend van €9.500.00 voor het realiseren van het project Buurttuin Ypestein De BY. Daarnaast heeft Rabobank Noord-Kenmerland de Buurttuin een prachtig boombankje en een gereedschapsschuurtje geschonken vanuit het Rabobank coöperatiefonds.
Bewoners van de wijk Ypestein, cliënten van de GGZ, medewerkers van de groenvoorziening GGZ NHN, Vereniging Groei & Bloei en basisscholen De Meander en De Paulusschool hebben samen gewerkt aan het ontwerp en de aanleg van buurttuin De BY. Met de prachtige bijdragen van het Oranjefonds en die van de Rabobank en vele donaties in natura van het bedrijfsleven in Heiloo, is deze buurttuin in 2013 tot stand gekomen. De tuin is te vinden in de nabijheid van de vlindertuin, de moestuinen van de basisschool en van theeschenkerij De Buitenkans dat gevestigd is in de Trog.

Op de website van de Buitenkans is het nieuws over de ontwikkeling van de buurttuin te volgen.
Vragen over het project kunt u richten aan dorien@reiche-kotterman.nl. Ook nieuws, foto’s om op de site te plaatsen kunnen aan Dorien toegezonden worden. Cliënten die werkzaam zijn bij I-Connect zorgen vervolgens voor plaatsing op de site.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenlevening bevorderen in het Koninkrijk de Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bloklogo gr