Vrouwelijke denkers in de filosofische talkshow ‘’V’’

Meld u nu aan voor een bijzondere avond in De Verhalenkamer.

Filosofen, dat zijn toch allemaal oude mannen met witte baarden, die de hele dag zwijgend nadenken? Niets is minder waar! Maak kennis met Renate Schepen, Sabine Wassenberg en Annemijn Kwikkers. Tijdens de filosofische talkshow “V” leer je wie ze zijn, waar ze zich mee bezighouden en waarom het zo belangrijk is dat we vrouwelijke denkers aan het woord laten.

Geen ingewikkeld college, maar mooie gesprekken op het podium en met de zaal. Als afsluiter is er de eerste echte filosofen-pubquiz!

Zet in uw agenda: Woensdag 22 februari om 19.30 uur in De Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus. Laat weten dat u erbij bent via info@verhalenkamerwillibrordus.nl. Wees snel, want vol is vol!

Even voorstellen:

Annemijn Kwikkers (1995) is filosofe en ethica. Ze is als docent verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht). Ze studeerde filosofie en economie in Amsterdam en Rotterdam. Ze doet onder andere onderzoek naar het gebruik van digitale technologieën in een humane samenleving, exploitatie van onderliggende kwetsbaarheden, en rechtvaardigheid.

Renate Schepen (1972) is intercultureel en nomadisch filosoof. Renate promoveerde aan de Universiteit van Wenen (cum laude) en studeerde daarvoor in Amsterdam, Accra en Montevideo. In haar laatste boek onderzoekt ze hoe we recht kunnen doen aan verschillende bronnen van kennis. Ze werkt als onafhankelijk filosoof, geeft adviezen, lezingen en lessen en schreef meerdere boeken.

Sabine Wassenberg (1981) is filosoof en schrijver. Naast haar studie filosofie volgde ze een aantal neurowetenschappelijke vakken aan de UvA. Sabine studeerde daarna filosofisch consulentschap (VFP), Narratieve Systeemtherapie (RINO), Ademtherapie (Levensadem) en EMDR (TEP). Ze geeft consulten waarin haar levenservaring en technieken gecombineerd worden en is al meer dan tien jaar kinderfilosoof. Sabine schreef verschillende boeken, waaronder een filosofisch puzzelboek voor kinderen.

Scroll naar boven