Tentoonstelling ‘Getekend door het leven’ in de Verhalenkamer

De Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus presenteert de tentoonstelling ‘Getekend door het leven’. De tentoonstelling gaat over het verhaal achter de tatoeages van jonge mensen en was eerder te zien in het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam.
‘Getekend door het leven’ is een verhaal/fotoproject georganiseerd door ‘Levvel’. Dit is een organisatie die gespecialiseerde hulp biedt aan kinderen, jongvolwassenen en hun families. Het project nodigt jonge mensen uit om hun gedachten en gevoelens te uiten in woord en beeld.

Jongeren in de jeugdhulp verwijzen in tatoeages vaak naar hun ervaringen. Een tekening op een arm of been illustreert bijvoorbeeld een dieptepunt in hun leven of laat zien hoe zij een moeilijke periode te boven zijn gekomen. De deelnemers delen hun persoonlijke verhaal en geschiedenis in de vorm van gedichten en foto’s. De tatoeages en de verhalen erachter, inspireren en dragen bij tot herkenning en erkenning.
De versie in de Verhalenkamer bevat ook de tatoeages en de verhalen van sommige van de medewerkers die deze jongeren ondersteunen.

We vertellen niet wie wie is, want dat is voor het verhaal niet zo belangrijk. Iedereen mag er zelf naar gissen. Het geheel is, na 15 mei, te zien tijdens de gebruikelijke openingstijden van de Verhalenkamer. Vergeet u zeker ook niet om te gaan kijken naar de nieuwe tijdlijn van de psychiatrie, die recent is aangebracht op de wanden van de Verhalenkamer.
Een indringende tentoonstelling of zoals een van de deelnemers het zei: ‘Mijn tatoeage is mijn eerste litteken waar ik zelf voor heb gekozen.’

www.verhalenkamerwillibrordus.nl
www.getekenddoorhetleven.nl

‘Getekend door het leven’ is een samenwerking van Levvel, Foam Fotografiemuseum Amsterdam en Stichting De Jeugd Van Nu. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Gemeente Amsterdam.

Foto: ‘Gekozen litteken’ door Silyn (18 jaar)

Scroll naar boven