Tentoonstelling en boekpresentatie ‘Overwinnen’ van Femke Oepts

Op 7 oktober wordt in De Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus in Heiloo de expositie ‘Overwinnen’ geopend. Om 13.30 uur is een boekpresentatie en de officiële opening.
De expositie ‘Overwinnen’ gaat over de kracht van tegenslag, de regie terug in eigen hand nemen en er alles uithalen wat erin zit. De tentoonstelling en boekpresentatie is gebaseerd op het inspiratieboek/fotoboek van DuPho lid en beeldstrateeg Femke Oepts. Femke is bedenker, regisseur, fotograaf en eindredacteur van het boek. Na een heftig fietsongeval – met een (tijdelijke) verlamming als gevolg – heeft zij langdurig gerevalideerd. Van dichtbij heeft zij gezien wat mensen, die in een rolstoel belandden, overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt. De mooie, schrijnende, vrolijke, verdrietige, maar altijd inspirerende verhalen van revalidanten raakten haar en zo is haar wens ontstaan deze te bundelen in een boek.
Angsten overwinnen. Doelen stellen. Uitdagingen aangaan. Mijlpalen vieren. Het terugvinden van zelfvertrouwen. Acceptatie. Mentale weerbaarheid. Eigenwijsheid. Veerkracht. Onafhankelijkheid. Bewijsdrang. Positiviteit en levenslust. Wilskracht en doorzettingsvermogen. De zoektocht naar een nieuwe passie en de beste versie van jezelf. Het denken in mogelijkheden en kansen zien.

“De foto’s en de verhalen erachter inspireren anderen met hun wil om het leven te leven zoals zij dat willen in werk, in sport en als mens”, aldus Femke Oepts. De expositie is te zien t/m 22 december 2023, op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Scroll naar boven