Literaire avonden in de Verhalenkamer Heiloo

Lezing van Berry Vorstenbosch op 20 september

Elk jaar verschijnen er meer dan 45.000 nieuwe boeken. Weet u ook niet meer waar te beginnen? Kom dan naar ‘Te gekke boeken en schrijvers’. Onder deze naam organiseren Stichting de Buitenkans, GGZ NHN en Uitgeverij Lontano bijzondere literaire avonden in Heiloo. 

Na de zomer is het traditiegetrouw de tijd voor een serie literaire avonden in Heiloo rondom de thema’s geestelijke gezondheid en herstel. Elke avond zullen schrijvers hun boek presenteren en hun persoonlijke verhaal vertellen. Ze gaan zeker ook in gesprek met de aanwezigen. De komende maanden zijn Simona Karbouniaris, Jim van Os, Geert Jan Blanken en Berry Vorstenbosch te gast in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus. 

Winnaar Van Helsdingenprijs 2022

Berry Vorstenbosch is de spreker op de eerste bijeenkomst, die zal plaatsvinden op woensdag 20 september. Nadat Vorstenbosch vorig jaar in een drukbezochte Verhalenkamer vertelde over zijn levensloop en zijn boek ‘De overtocht’, werd bekendgemaakt dat hij met dit boek de prestigieuze Van Helsdingenprijs 2022 heeft gewonnen. Dit is de prijs voor het beste boek op het snijvlak van psychiatrie en filosofie. De organisatie is heel blij dat Berry opnieuw bij de Verhalenkamer zal komen spreken. 

Met ‘Als figuurlijk letterlijk wordt’ als thema zal Vorstenbosch vertellen over zijn kijk op filosofie, religie en gezondheidszorg. Na een interview door gespreksleider Gijs Reudink zal er uitgebreid tijd en ruimte zijn voor het stellen van vragen. 

De avonden vinden plaats in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus en beginnen om 19.30 uur. Na afloop is er de gelegenheid onder het genot van een drankje na te praten.

Aanmelden

U dient zich vooraf aan te melden voor elke bijeenkomst per email: info@verhalenkamerwillibrordus.nl

Kosten: Vrijwillige bijdrage aan de deur

Volgende data

Zaterdag 7 oktober
Femke Oepts – Overwinnen
Woensdag 25 oktober
Geert Jan Blanken – Levenswijsheden ‘Kierkegaard’
Woensdag 22 november
Simona Karbouniaris en Jim van Os – Trauma begrijpen in 33 vragen
Scroll naar boven