Galerie de Buitenkans brengt expositie diverse kunstenaars

Tot en met 25 juni wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd van Atelier de Draai, Wendy Veerbeek, Jose Brugman, Anita de Haan-Ruiter en Henk Vos in de Trog in Heiloo. De Trog is geopend op vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur.

Cliënten van de dagbesteding van de stichting Esdégé-Reigersdaal hebben onder begeleiding van Sreta Schrieken vier popiconen gecreëerd. De canvassen zijn eerst door 3 á 4 clienten voorzien van een basislaag van verf. De cliënten hebben ook lp’s beschilderd.

Wendy Veerbeek uit Hoorn werkt met kunstenaars met GGZ-achtergrond in het Atelier van de Baanbreker. Wendy is vaak op pad met de fiets en maakt dan vele foto’s van de omgeving. Ze wordt elke keer weer verrast door de natuur, dat elk seizoen weer wat moois te bieden heeft. Dat inspireert Wendy tot het maken va n een serie schilderijen met IJsselmeergezichten met een mooi helder kleurgebruik en compositie met bijzondere sferen.

In 2010 is Anita de Haan-Ruiter ‘verliefd’ geworden op Caribisch drijfhout. Na het jutten, verwerkt zij het drijfhout meestal in ‘schilderijen’. Zij maakt werkstukken van alleen drijfhout, maar ook vaak in combinatie met keramiek, oude gereedschappen en ander ‘interessant’ afval.

Jose Brugman is sinds 2015 actief in de keramiekwereld. Hiervoor is zij ook met creatieve zaken bezig zoals tekenen, schilderen en handwerken. Nu werkt zij vooral met klei. Ze combineert keramiek ook graag met andere materialen en dan met name met hout. Haar nieuwste combinaties maakt zij vaak met oude ijzerresten

Henk Vos heeft talent voor tekenen en schilderen. Hij maakte verschillende doeken. Eén heeft als titel “All you need is love, across the universe” een samentrekking van 2 songs van de Beatles. Het tweede doek is een drieluik met als titel “Circle of life”. Het doet denken aan een eigentijdse versie van het werk van Jeroen Bosch. Ook maakte Henk een digitale presentatie over zijn werk en leven in Zuid-Afrika.

Bron: B@ATFM

Scroll naar boven