Expositie kinder- en jeugdpsychiatrie ‘Een stap naar voren’ in de verhalenkamer Willibrordus in Heiloo

Vroeger en nu.

In de Verhalenkamer op landgoed Willibrordus in Heiloo is de expositie ‘Een stap naar voren, vroeger en nu’ over de kinder- en jeugdpsychiatrie geopend.

Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie. Waar de psychiatrie vroeger in isolement werkte maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen. Aan dit besef draagt de Verhalenkamer op verrassende, creatieve en educatieve wijze bij, bijvoorbeeld door het laten vertellen van Herstelverhalen.

Vanaf maart 2022 is in de verhalenkamer in Heiloo een expositie te zien over de kinder- en jeugdpsychiatrie van vroeger en nu. Door een visuele tijdlijn is de geschiedenis in van de jeugdpsychiatrie in kaart gebracht, naast de geschiedenis van de volwassenenpsychiatrie. Dit maakt de geschiedenis van GGZ NHN compleet en is de start van een interactieve expositie over de kinder- en jeugdpsychiatrie. Naast het vaste deel van de expositie dat bestaat uit de tijdlijn, de bibliotheek, het VerhalenKabinet, media en informatiescherm, wordt de expositie gedurende en half jaar aangevuld met steeds wisselende thema’s en activiteiten met en over jongeren en jongvolwassenen. Meer informatie: https://verhalenkamerwillibrordus.nl/

De verhalenkamer is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden voor alle activiteiten via info@verhalenkamerwillibrordus.nl of 06 22795336.

Locatie

De expositie vindt plaats in de Verhalenkamer op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord, Kennemerstraatweg 464, 1850 BA in Heiloo. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

Scroll naar boven