Expositie de trog heiloo t/m 31 oktober 2021

Tot en met zondag 31 oktober wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd van Margriet de Vries, Kees Jansen en Frans Klous in de Trog aan de Bullaan 4 in Heiloo.

Schilderen is voor Kees Jansen de plek waar hij het meeste zichzelf kan en kon zijn. Hij heeft nooit les gehad, maar ging gewoon kwastjes en verf kopen. Hij schildert niet voor de hand liggende onderwerpen met veel kleur: een grapje, dingen die mooi zijn of iets symboliseren. Een truttig lampje, auto- of scheepswrakken en stofzuigers.

Margriet de Vries heeft een opleiding goud en zilversmid gevolgd en ook een creatieve opleiding voor bezigheidstherapie. Nu schildert zij vanuit intuïtie, spuit verf op het doek en ziet daarna wat zij er uit kan halen. Elk schilderij is voor haar een verrassing. Veel van haar schilderijen kun je draaien en dan zie je weer andere dingen.

Frans Klous heeft gedurende de laatste 10 jaar keramiek leren maken. Hij maakt veel zelfontworpen gebouwtjes, zoals fantasiehuizen, silo’s, fabrieken, kerken, ovens en pakhuizen. Daarnaast zijn diverse geometrische vormen een terugkerend thema. Veel van de objecten worden gemaakt in een witte of rode klei en worden gebakken in een elektrische oven.

Bron: BEATFM

Scroll naar boven