Doe Mee! Landelijke natuurwerkdag op landgoed Willibrordus

Zaterdag 5 november doet landgoed Willibrordus mee aan de landelijke natuurwerkdag. We starten zaterdag 5 november om 9.30 bij Atelier De Trog op de Bullaan 2, GGZ NHN in Heiloo. Na een kopje koffie/thee en taart gaan we aan de slag. Het programma zal maximaal duren tot 12.15 uur. Neem je eigen handschoenen mee en trek kleren aan die nat en vies morgen worden. Wat gaan we doen:

 

Vogelhuisjes ophangen en de huidige huisjes schoonmaken
Vogels zijn erg belangrijk voor ons landgoed want ze helpen ons om de eikenprocessierups en de buxusmot in toom te houden. Wij helpen deze vogels graag aan een fijne nestkast. Kom jij helpen om nieuwe kastjes op te hangen en de huidige kasten schoon te maken? Dan kunnen de vogels er deze winter fijn in kunnen schuilen en hopelijk van het voorjaar weer hun jongen in groot brengen.

Onderhoud ecologische oevers
Onze ecologische oevers zijn van groot belang voor veel dieren en insecten. Daarom is het belangrijk dat ze op de juiste wijze onderhouden worden. Voormalig boswachter en natuurexpert Wim gaat op de natuurwerkdag laten zien hoe wij dit doen en vertelt ook wat er allemaal leeft in en rondom deze oevers en waarom ze zo belangrijk zijn. Kom jij ook helpen en leren?

Moestuin winterklaar maken
De fruit- en moestuin op het landgoed gaat in winterrust. Veel laten we staan voor de insecten en de vogels, maar er moet ook echt wat worden opgeruimd.

Wilgen knotten
Als de andere klussen zijn gedaan en er is nog tijd, dan kunnen we gaan wilgen knotten!

Opgeven
Interesse? Geeft u zich dan op via de landelijke site natuurwerkdag.nl en kies locatie Heiloo. De meeste activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven