Voetbalclub De Barre Bullen

Voetbalclub De Barre Bullen is in 2010 ontstaan omdat cliënten woonachtig op Landgoed Willibrordus aangaven te willen voetballen. Sporten wordt gezien als een andere manier van met elkaar omgaan. Gesprekken werden gevoerd en talenten kwamen naar voren. De warming ups en het voetballen trekt de aandacht van anderen.

De Barre Bullen

De groep voetballers wordt groter en ook niet voetballers sluiten aan om de voetballers te “dienen”. Gezamenlijk worden voetbalshirts gewassen, koffie gezet, krijtlijnen getrokken en het veld wordt in conditie gebracht. Het enthousiasme en inzet van de deelnemers inspireert de Bullen. Buurtbewoners zijn nu aangesloten bij de Barre Bullen. Met plezier trekken ze in hun vrije tijd met de sporters op. Ook steeds meer collega’s sluiten aan.

Om sportkleding te kunnen aanschaffen verkopen ze koffie en zelfgebakken taart tijdens de wedstrijden. Met het verkopen van advertenties  en zelf gekweekt perkgoed  wordt het clubblad bekostigd.

Gemiddeld spelen ze met een groep van 20 jongens en meiden. In het buitenseizoen zit er regelmatig een aantal toeschouwers langs het veld. Regelmatig organiseren ze een wedstrijd tegen bevriende elftallen. KSV uit Heerhugowaard komt regelmatig voetballen en ook het dameselftal van Hugo Boy’s heeft Heiloo gevonden. Twee maal per jaar spelen De Barre Bullen tegen de medewerkers van de forensische afdeling.

De Barre Bullen

Er komen teams uit Duitsland, Engeland, Hongarije, Zweden en misschien zelfs Ghana. Voor meer informatie kun je naar de site: Kijk ook op de site: easicup2017.nl/. Voor de financiering wordt aanspraak gemaakt op fondsen en gevraagd om sponsoring. Bent u geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan E.A.S.I. Cup 2017 dan kunt u terecht bij info@de-buitenkans.org.

De Barre Bullen hebben meerdere keren deelgenomen aan het internationale voetbaltoernooi. Ze reisden naar Praag, München en Hamburg. Het was een geweldige ervaring voor hen allemaal. Om de reis en deelname mogelijk te maken kregen ze financiële steun van GGZ-NHN en stichting De Buitenkans. In de toekomst willen ze aan meer toernooien meedoen. Voor de kosten zullen ze weer sponsors benaderen. Als tegenprestatie gaan zij samen met stichting Bloemendagen Limmen deelnemen aan de Bloemenmozaïekdagen. De mozaïeken zullen in Limmen en op het Landgoed Willibrordus te zien zijn. De voetballers van Barre Bullen gaan zich als prikploeg inzetten. Ze hebben daar ontzettend veel zin in.

Trainen

Heb je zin om aan te sluiten bij De Barre Bullen? Van oktober tot april trainen ze iedere woensdagavond in de gymzalen op het terrein van Landgoed Willibrordus (De Olvendijk 74). Vanaf de eerste woensdag in april trainen ze buiten op het voetbalveld (De Olvendijk 83).

Informatie kun je vrijblijvend aanvragen via info@de-buitenkans.org.