Voetbalclub De Barre Bullen

Voetbalclub De Barre Bullen is in 2010 ontstaan omdat cliënten woonachtig op Landgoed Willibrordus aangaven te willen voetballen. Sporten wordt gezien als een andere manier van met elkaar omgaan. Gesprekken werden gevoerd en talenten kwamen naar voren. De warming ups en het voetballen trekt de aandacht van anderen.

De Barre Bullen

De groep voetballers wordt groter en ook niet voetballers sluiten aan om de voetballers te “dienen”. Gezamenlijk worden voetbalshirts gewassen, koffie gezet, krijtlijnen getrokken en het veld wordt in conditie gebracht. Het enthousiasme en inzet van de deelnemers inspireert de Bullen. Buurtbewoners zijn nu aangesloten bij de Barre Bullen. Met plezier trekken ze in hun vrije tijd met de sporters op. Ook steeds meer collega’s sluiten aan.

Om sportkleding te kunnen aanschaffen verkopen ze koffie en zelfgebakken taart tijdens de wedstrijden. Met het verkopen van advertenties  en zelf gekweekt perkgoed  wordt het clubblad bekostigd.

Gemiddeld spelen ze met een groep van 20 jongens en meiden. In het buitenseizoen zit er regelmatig een aantal toeschouwers langs het veld. Regelmatig organiseren ze een wedstrijd tegen bevriende elftallen. KSV uit Heerhugowaard komt regelmatig voetballen en ook het dameselftal van Hugo Boy’s heeft Heiloo gevonden. Twee maal per jaar spelen De Barre Bullen tegen de medewerkers van de forensische afdeling.

De Barre Bullen

Trainen

Heb je zin om aan te sluiten bij De Barre Bullen? Van oktober tot april trainen ze iedere woensdagavond in de gymzalen op het terrein van Landgoed Willibrordus (De Olvendijk 74). Vanaf de eerste woensdag in april trainen ze buiten op het voetbalveld (De Olvendijk 83).

Informatie kun je vrijblijvend aanvragen via info@de-buitenkans.org.