8e Willibrorduslezing door Ronnie van Diemen, voorzitter Jeugdzorg Nederland

Het bestuur van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordusgenootschap hebben de eer Ronnie van Diemen te mogen presenteren. Zij is sinds 1 februari 2023 de nieuwe voorzitter van Jeugdzorg Nederland.
Op 4 november neemt Van Diemen de 8e Willibrorduslezing voor haar rekening. De titel van de lezing is “Het is maar net door welke ogen je kijkt.”

De jeugd en hun toekomst

Ronnie van Diemen is voorzitter van Jeugdzorg Nederland. Ze kijkt vanuit deze functie naar de zorg voor de meest kwetsbare mens: het kind dat in de klem zit. Een kind dat nog een toekomst voor zich heeft en waar iedereen binnen de samenleving een belangrijke verantwoordelijkheid heeft: het durven kijken door de ogen van dit kwetsbare kind in zijn omgeving. Wat draagt dan bij aan hun gezondheid en hun toekomst?

Over Ronnie Van Diemen

Van Diemen is van oorsprong kinderarts. Ze wordt gedreven door haar passie voor de kwaliteit van de gezondheidszorg. Binnen de topmanagementgroep heeft Van Diemen de functies vervuld van inspecteur-generaal van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, en directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als leidraad in haar werk heeft zij zichzelf steeds de vraag gesteld: draagt dit bij aan de gezondheid en zorg die je je eigen familie en naasten gunt?

Kwaliteit van leven

Als bestuurder van een zorginstelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ Oost Brabant, 2008-2012) is Van Diemen door de ogen van mensen met een psychische aandoening gaan kijken om te zien wat bijdraagt aan hun zorg. Vervolgens heeft ze vanuit dit perspectief de stappen gezet om ondersteuning en behandeling meer te laten aansluiten bij wat de kwaliteit van leven bevordert. Het leren kijken door de ogen van patiënten, cliënten, zorgprofessionals, bestuurders en samenleving bracht nieuwe perspectieven in het toezicht.

Ook burgemeester Mascha ten Bruggencate vindt het belangrijk dat deze lezing elk jaar wordt gehouden. Ze beveelt iedereen warm aan om te komen.

Programma

De 8e Willibrorduslezing inclusief de Willibrodusmaaltijd is op zaterdag 4 november in de Cultuurkoepel van Heiloo. Aanvang 16.45 uur, sluiting rond 21.00 uur.

Ticket:  € 7,50 inclusief Willibrordusmaaltijd, die ook vegetarisch beschikbaar is.

Bestellen via: kaarten.cultuurkoepelheiloo.nl

16.45 uur Inloop met muziek- en dansschool en projectie film historie
17.15 uur Namens Genootschap en St. Vrienden welkom door Joep van Dijk
17.20 uur Voordrachten basisschool Willibrordus
17.40 uur Afsluiting
Intermezzo
17.50 uur Inleiding door burgemeester Mascha ten Bruggencate
18.00 uur Lezing Ronnie van Diemen
18.50 uur Afronding lezing – eventueel vragen stellen
19.00 uur Slotwoord Genootschap en St. Vrienden
19.00 uur Aankondiging en start maaltijd
21.00 uur Afsluiting

 

 

 

Scroll naar boven